רגשות הם עוצמתיים ומניעים את קבלת ההחלטות שלנו. כמותג, עלינו לטפח קשר רגשי חזק עם הלקוחות שלנו, אמנם אנחנו לא יכולים לספר לכל לקוח את “סיפור החיים” של החברה, אבל צבעי מיתוג יצליחו לספק קיצור דרך ישר לליבו של קהל הלקוחות שלנו.
כשזה מגיע להנעת מעורבות במותג עבור אתר אינטרנט, צבע משמש כפונקציה מרכזית למשיכת תשומת לב ולהשגת נאמנות של לקוחות. עם בחירת צבע נכונה, משתמש יוכל לזהות מותג מוכר גם מבלי לראות את הלוגו.
יש גם טרנדים מסוימים שמותגים עוקבים אחריהם לעתים קרובות כדי ליצור הזדהות. לדוגמה, מסעדות בדרך כלל אדומות וכתום, בנקים ומוסדות פיננסיים הם לרוב כחולים, מוצרי יוקרה בדרך כלל ארוזים בשחור וכו’
איך אני גורם לצבעי המותג לעבוד בשבילי?
אנחנו רוצים לעודד את האסוציאציה הזו על ידי שימוש חוזר בצבעי המותג שלנו. צבעי המותג יתבטאו במגוון דרכים: לוגו, אתר אינטרנט, רשתות חברתיות, עיצוב חנות ועוד. חזרה על אותו צבע יכולה לחזק את המודעות למותג.
עלינו לבחור את צבעי המותג בקפידה מכיוון שתהיה להם השפעה ישירה על זהות המותג שלנו. ורוד יכול להיות הצבע המועדף עלייך אישית, אבל לא בהכרח מתאים למטרות העסקיות שלך.
כיצד לקבוע את זהות המותג שלך?
בחירת צבעי המיתוג שלך היא קלה אם אתה יודע מה אתה מעוניין לשדר ואילו מסרים אתה מבקש להעביר באמצעות המותג שלך. אחד השלבים הראשונים ביותר בבניית מותג הוא קביעת אישיות המותג שלך.
לאחר שקבענו את אישיות המותג שלנו, כיצד נקבע אילו צבעים יעבדו הכי טוב? זה מתחיל בלמידה תחילה של האסוציאציות הרגשיות של כל צבע.
לדוגמא, צבע אדום יהיה מצוין עבור חברה שרוצה לשדר אנרגטיות, אבל לא עבור חברה שמעוניינת לשדר רוגע ונינוחות.
בואו נסתכל על המשמעויות שיש לצבעים ואילו רגשות הם יכולים לעורר.
צבעים חמים
אדום – פעיל, רגשי, נלהב, כוח, אהבה, עוצמה
ורוד – מתוק, רומנטי, חם, רך
כתום – חם, נלהב, הצלחה
צהוב – צעיר, תוסס, אנרגטי
צבעים קרים
ירוק – רענן, רגוע, נינוח, בוטח, שליו
כחול – נוחות, אמון, יושרה, נאמנות, אמינות
סגול – כוח, נוסטלגי, מותרות, אמביציה, רוחני
צבעים ניטרליים
אפור – כבוד, חוכמה, סבלנות, מודרני
שחור – עוצמתי, נועז, רציני, אלגנטי, יוקרתי, דרמטי, רשמי
חום – חברות, אדמה, בית, חוץ
בחירת צבעים היא יותר מאשר עניין של העדפה אישית. לכל צבע יש משמעות שונה והוא יכול להשפיע על אנשים בצורה מסוימת. זו הסיבה שצבע כל כך חשוב לעיצוב אתרים – יש לו את הכוח להעביר את המסר הנכון על העסק שלך מיד.
בבואכם לבנות ערכת צבעי מותג, תכננו לבחור 3 צבעים:
צבע ראשי
מכל תכונות האישיות של המותג שלך, איזו מהן הכי חשובה? צבע הבסיס שלך צריך לשקף לא רק את התכונה הדומיננטית ביותר של המותג שלך, אלא גם לפנות לקהל היעד שאליו אתה מנסה להגיע. את הצבעים הנותרים עליכם לבחור על סמך מידת התאמתם לצבע זה.
צבע משני
הצבע שבו אתה משתמש הכי הרבה אחרי צבע הבסיס שלך. זה קצת יותר מסובך מבחירת צבע הבסיס שלך, כיוון שמלבד התאמת תכונת אישיות של מותג, הצבע המשני חייב גם להתאים ויזואלית לצבע הבסיס שלך
צבע ניטרלי
סביר להניח שהצבע הניטרלי שלך יהיה צבע רקע, משהו שלא ימשוך יותר מדי תשומת לב. בדרך כלל מדובר בגוונים שונים של אפור, בז’, לבנים ולבנים אוף-וויט עובדים גם כן. לגבי הצבע השחור צריך להשתמש בו בחוכמה כיוון שהוא נוטה לשלוט בכל ערכת צבעים שהיא חלק ממנה.
בבחירת צבעי מיתוג, גלגל הצבעים הוא אחד העזרים הגדולים ביותר שלך
מונוכרומטי – כאשר יש לך תכונת אישיות אחת שאתה רוצה להתמקד בה, ערכת מונוכרומטית תדגיש את המשמעות של צבע מותג אחד. אמנם נהדר עבור מותגים מינימליסטיים, אבל האתגר כאן הוא להבדיל את הגוונים מספיק כדי לייצר עניין.
אנלוגי – לצבעים זה לצד זה בגלגל הצבעים יש יחסים הרמוניים, מכיוון שלצבעים סמוכים יש בדרך כלל קונוטציות רגשיות דומות.
משלימים – משלימים צבע – או הפכים – הם צבעים שממוקמים זה מול זה על גלגלי הצבעים. מכיוון שהם הפכים, הם מוציאים את המיטב אחד מהשני.